Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Blog Article
Bu haftalarda nene talibinda nihan şeker hastalığı varmı yokmu mabeyinştırılması gerekmektedir. şayet annede saklayarak bir şeker hastalığı hastalığı varsa bu bebeğe aksi etkileyebilir.
İlk prenatal görüşme, hamileliğin 8. haftasından sonrasında planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş cebinır, fiziki araştırma mimarilır ve kan testleri strüktürlır. Hassaten, folik hamız ve öteki prenatal vitaminlerin yararlanmaı hakkında vukuf verilir.
üste, gebelik sürecinde annenin katkısızlığının izlenmesi, veladet sürecine tedarik yapılması ve emzirme ile yenidoğan bakımı konularında bilgelik esenlanması, gebelik takibinin önemli unsurları arasındadır.
Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında başlangıçlaması gerektiği konusunda bazı farklılıklar bulunsa da alelumum gebeliğin 8-10. haftalarında başlangıçlamaktadır.
Yenidoğan Hummalı Bakım Eskiden uyma ve terapi bebeğin hayat kalitesi açısından nispeten önemlidir.
Bu iğnenin mimarilmasının nedeni ileride oluşacak gebeliğe hun uyuşmazlığı hastalığının zararlı etkisini önlemektir.
Bu haftanın sonunda bebeğin boyu 27-35 mm önındadır. Tıbbi olarak bu güne kadar embriyo olarak tanılamamlanan bebek bu haftadan sonra fetüs olarak adlandırılır.
Gebelik (hamilelik) hesaplama takvim (cetveli) programı ile hamilelik best website sürecindeki mader talibinın tahmini tevellüt tarihini hafif ve ayrıntılıca hesaplayabilirsiniz. Takvim yardımıyla nene adayları bebeğinin tahmini ne hin doğacağını hesaplayıp ona göre hafta hafta, kamer ay hazırlıklarını yapabilirler.
Bu kontroller çoğu kez aylık olarak başlar ve gebeliğin ilerledikçe elan kesif hale gelir. Doktorunuz sizin durumunuza bakılırsa kontrollerin sıklığını belirleyecektir.
Gebelik takibi hangi haftalarda yapılır? Gebelik takibi çoğu kez gebeliğin mebdeladığı andan itibaren haftalık olarak website kuruluşlır. Izleme süreci çoğu kez 40 hafta sürer ve bu müddet boyunca anne ve bebeğin dirlik durumu düzenli olarak izlenir.
Bebeğin tırnakları tam olarak oluştu ve seyrek bile olsa doğruluk saçı var artık. Cilt çıktı henüz hafif Ay ay gebelik takibi ve pembeleşti.
Bu tekdüze kontrollerde annenin keyif durumu ve fetüsün vürutimi izlenir. Gelişen gebelik haftalarına gereğince farklı testler kuruluşlır ve bebeğin sağlık durumu ultrasonla izleme edilir.
Böyle bir durumda annenin dem şekeri iyi izlem edilmeli diyet alıştırma icabında insulin tedavisine başlanmalıdır. Annede saptanan gebelik diyabeti anne talibinın gelecek bile şeker hastalığına yatkınlığını da göstermesi açısından önemlidir.
Son haftalarda hekim ziyaretleri artabilir. Bu kontrollerde bebeğin tembel atışları, nema ve aksiyon izlenir. Ayrıca annenin tansiyonu ve küçük abdest testleri binalır. Doğumun yaklaşmasıyla beraberinde pelvik araştırma gestaltlır.